Assepoester (6+)

Theater Gnaffel vertelt het klassieke verhaal van Assepoester in een eigentijdse versie van Roald Dahl. Als de beroemde Engelse schrijver zich met sprookjes gaat bemoeien, hoed je dan maar. Hij maakt er echt spannende verhalen van. Bij hem is Assepoester niet het verlegen meisje dat tot prinses wordt omgetoverd.

Terwijl Assepoes het graf van haar moeder bezoekt, verheugen haar stiefzusjes zich op het bal van de prins. Daar aangekomen sloven ze zich enorm uit om zijn aandacht te trekken. Hij heeft echter alleen maar oog voor Assepoes. Als zij om klokslag 12 uur verdwijnt, verliest zij daarbij haar rechtervoet. De prins biedt een koninkrijk voor een vrouw zonder rechtervoet en stelt alles in het werk om haar terug te vinden.

scènefoto Assepoester

Theater Gnaffel heeft deze voorstelling eerder (in 2011 en 2012) opgevoerd met het Orkest van het Oosten en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Met reusachtige poppen, acteurs en een compleet klassiek symfonieorkest beleef je deze sprookjes op een unieke manier. Want oude verhalen kunnen onverwachte staartjes hebben…

Credits
Spel: Jawi Bakker/Mark Haayema en Elout Hol
Muziek: Kodály en Dvorák