De Worstelaar

Koos de Worstelaar maakt een feestje van het leven in een tehuis vol ingedutte oude mensen. Hij laat het bloed van Meneer Kleermaker, Mevrouw Langelaar en de romantische Mathilde weer sneller stromen. Koos is zelf ook niet meer de jongste en misschien wat stram in de benen, maar nog lang niet van plan zich daarbij neer te leggen. Hij springt, bokst en verleidt net zo lang totdat alle oudjes koorddansen en salto’s maken. De Worstelaar is een prachtige en gevoelige voorstelling met een lach en een traan.

In 2006 won Gnaffel met De Worstelaar de Zilveren Krekel; de VSCD-prijs voor de meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie.

foto: Wout Bierenbroodspot

foto: Wout Bierenbroodspot

De pers over De Worstelaar:
De Worstelaar is een aangrijpende voorstelling met poppen, die balanceert tussen spektakel en poëzie. De makers brengen op uitgekookte wijze de wereld van oude mensen en kinderen bijeen.” (De Volkskrant)

“Het prachtig vormgegeven spel tussen Koos Elfering als Koos de Worstelaar en Elout Hol als ‘de bewoners’ is vooral genieten voor jong en oud.” (TheaterCentraal)

“Poppenspeler Elout Hol laat zich van zijn sterkste kant zien en doet je bijna vergeten dat de poppen niet echt zijn. (…) Het zijn stuk voor stuk karakters die je bij blijven. Ze werken op de lachspieren en de ene na de andere grap is een goed getimede voltreffer.” (Trouw)

Speelperiode: 2006 t/m 2011

Credits
Regie: Ted Keijser
Spel en poppen: Elout Hol en Koos Elfering