Freddie en de Worstenkoning (4+)

een familievoorstelling over vriendschap, verlangen en vrijheid

Freddie is een echte zwerfhond. Samen met zijn oude maat Bob struint hij de straten af, op zoek naar eten. Tot Freddie gevangen wordt en in het asiel terechtkomt. Freddie vindt het vreselijk om in een hok vast te zitten. Dan komt het avontuurlijke meisje Bibi in het asiel. Zij wil Freddie dolgraag hebben. Maar haar vader heeft slagerij de Worstenkoning en daar zijn honden niet gewenst.

Freddie doet zo goed zijn best om braaf te zijn, dat hij mag blijven als waakhond. Dit klinkt stoer, maar het valt niet mee voor Freddie. Hij zit namelijk aan de ketting. En als Bob langskomt, staat Freddie voor een lastige keuze. Wat doet Freddie? Lukt het hem om zich aan te passen of kiest hij toch voor de vrijheid van het zwerfhondenbestaan?

Samenwerking met StoryBasedMedia
De voorstelling Freddie en de Worstenkoning wordt gerealiseerd in samenwerking met StoryBasedMedia en maakt deel uit van een groter Freddie avontuur. Van tevoren kunnen kinderen vanaf 4 jaar al de avonturen van Freddie beleven in de SwipeStories (voorleesverhalen als App). De SwipeStories zijn via iPad/tablet in de Appstore en Googleplay te krijgen (zoekterm: StoryBasedMedia).

Leeftijd: vanaf 4 jaar (BO groep 1 t/m 4)
Speelperiode: feb t/m mei 2016 + 5 augustus op Festival Boulevard in Den Bosch

Credits
Regie: Bram de Goeij
Tekst: Heleen Suèr
Spel:  Mark Haayema en Elout Hol
Regieassistent: Romke Gabe Draaijer
Compositie: Wiebe Gotink
Vormgeving poppen: Elout Hol
Vormgeving decor: Liesje Knobel
Kostuums: Sanne Lips
Lichtontwerp: Berry Claassen