Het Wilde Westen van Calamity Jane (8+)

Calamity Jane is de beroemdste vrouw van het Wilde Westen. Misschien ken je haar uit de film met Doris Day in de hoofdrol of uit de televisieserie Deadwood. Spuug in je handen en stop je vingers in je oren, want nu komt ze langs bij Theater Gnaffel voor haar woeste Wild West verhaal.

Scheldend en tierend is Calamity Jane de ster én de schrik van de show. Ze drijft poppenspeler Elout Hol tot wanhoop en lijkt voor niemand bang. Maar achter die stoere Wild West heldin zit een meisje vol dromen en verlangens.

Calamity Jane was de eerste vrouw die een broek droeg en een voorbeeld voor veel vrouwen in haar tijd. Ze groeide op in een bikkelharde wereld, en bouwde een bestaan op tussen de revolverhelden en bandieten. Haar levensverhaal wordt in deze voorstelling verteld. Misschien dat ze er hier en daar wat bij verzint, maar dat mag in het theater. Samen met Elout vormt Calamity Jane een combinatie van water en vuur, van ranja en whisky!

Samenwerking
Het Wilde Westen van Calamity Jane
is speciaal door Ad de Bont voor Theater Gnaffel geschreven. Hij werkte al eerder samen met Gnaffel bij de producties De Ingebeelde zieke en De Hompelaar. Hoogtepunten in zowel de carrière van Elout Hol als die van Ad de Bont. In dit nieuwe stuk zorgt hij ervoor dat Elout z’n poppenspel opnieuw volledig tot recht kan komen.

Elout Hol en regisseur Silvia Andringa werkten eerder samen bij de succesvolle producties De Koning en de Rest en Witte en het Wilde Paard.

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelperiode: feb t/m mei 2017

Deze voorstelling dingt mee naar de Zapp Theaterprijs. Breng je stem uit via www.zapptheaterprijs.nl!

Credits
Tekst: Ad de Bont
Regie: Silvia Andringa
Spel: Heike Wisse en Elout Hol
Vormgeving poppen: Elout Hol
Vormgeving decor: Udo Thijssen
Kostuums: Dorien de Jonge
Lichtontwerp: Berry Claassen