Joep! (4+)

Joep! gaat over een lammetje. Op een ochtend wordt Joep wakker met een vreemd gevoel. Zodra hij weet waarom hij moet huilen, lachen en brommen tegelijk, wil hij dit met iedereen delen. Dat lijkt makkelijker dan het is. Want Joep stottert. Soms wat meer en soms wat minder. Vol goede moed bezoekt hij zijn vrienden om het grote nieuws te verspreiden.

“Ik bè-bè-bè-bèehn…” Maar Joep krijgt niet de kans om zijn zin af te maken: “Jij bent vast van plan om op wereldreis te gaan. Wat leuk!” En zo gaat het maar door. Voordat Joep zijn zin heeft afgemaakt, vullen anderen deze aan met de meest wonderlijke aannames. Tenslotte huppelt Joep naar het weiland naast hem. Daar staat Dirk, zijn nieuwe buurschaap. Zou hij het hem kunnen vertellen?

Een vrolijke, muzikale voorstelling met poppen, over luisteren, stotteren, dansende wolken en eigenzinnige dieren. Naar het boek Joep! van uitgeverij Gottmer (2012), geschreven door Mark Haayema en met illustraties van Wouter Tulp.

*** Theaterkrant:
“Subtiel poppentheater over een lammetje met grote emoties.”
“Een ontzettend simpel verhaaltje, maar tegelijkertijd is het razendknap hoe heel subtiel een handicap, grote emoties en homoseksualiteit aan de orde komen zonder ook maar een seconde belerend of uitleggerig te zijn.” (Henri Drost, september 2016)

Een publieksreactie:
“Geroerd door de voorstelling. De frustratie werd voelbaar, toen Joep voor de zoveelste keer geen tijd kreeg om te zeggen wat hij wilde zeggen. Prachtig, humoristisch en bewogen gespeeld door Theater Gnaffel!”

Leeftijd: vanaf 4 jaar
Speelperiode:
 sep t/m dec 2017 / 2018 op aanvraag

Credits 
Tekst en dramaturgie: Pieter Vrijman
Regie: Mark Haayema
Spel: Yalan Lips en Aniek Stokkers
Vormgeving poppen en coaching: Elout Hol
Vormgevering decor: Marlies Schot
Muziek: Jan Paul de Bondt
Dramaturgieassistentie: Cherany Emck