Met pijn in ons hart delen we jullie mee dat theatervoorstelling Gandhi (10+) niet doorgaat dit voorjaar. Dit geldt voor zowel de première op 16 & 17 februari als alle overige voorstellingen. De reden hiervoor is dat Elout Hol op korte termijn een zware operatie moet ondergaan en dus niet in staat is om te spelen. Zijn rol is onvervangbaar bij deze voorstelling.
Zoals Gandhi eens zei: “Where there is love there is life”. We zijn dankbaar dat we zoveel liefde om ons heen hebben en hopen op jullie begrip.
Onze nieuwste voorstelling Gandhi (10+) gaat over de dertienjarige Charlie, wiens ouders constant ruziemaken. Ze heeft er genoeg van en sluit zich op in haar kamer. Dan verschijnt haar grote idool Gandhi. Samen bedenken ze een plan over hoe Charlie ervoor kan zorgen dat haar ouders een keer écht naar haar luisteren.
De voorstelling is voor veel kinderen herkenbaar, want elk jaar gaan gemiddeld 33.000 echtparen uit elkaar. Maar niet alleen kinderen van gescheiden ouders hebben raakvlak met de voorstelling, tieners in het algemeen hebben vaak het gevoel dat ze niet begrepen worden door hun ouders, net als Charlie. Het gezicht van de ouders staat wel in de luisterstand, maar echt luisteren doen ze niet.
Meer informatie over de voorstelling vind je hier: https://www.gnaffel.nl/voorstellingen/gandhi-8/
Een spannend verhaal over een lichtpuntje zijn in een onbekende wereld
Siem is boos! Boos op zijn ouders, omdat zij alleen aan zichzelf denken. Op zijn broer die alles mag. Op zijn hond, omdat ie oud is en doodgaat. Omdat niemand hem begrijpt en hij altijd lastig gevonden wordt. Op een dag bedenkt hij een puik plan. Hij gaat vandaag niet naar school maar springt op de trein richting de grote stad. Dan komt Siem in een magische nieuwe wereld terecht.
In de donkere spoortunnel verdwijnt een raar wezen dat schichtig om zich heen kijkt. Siem besluit er achteraan te gaan en komt terecht in een donker gangen- stelsel. Hier leert hij de Tunnelmensen kennen. Ze zijn net als Siem. Boven de grond was het moeilijk vertoeven en werden ze, net als Siem, niet begrepen. Onder de grond hebben ze een eigen universum gecreëerd zonder oordelen en regels. Siem verovert al snel hun harten met zijn heldere inzichten en zijn sappige verhalen van ‘boven’.
De Tunnelkoning is een verhaal over een stuurse jongen die in de echte wereld als moeilijk wordt bestempeld. De voorstelling gaat over gezien worden, ook als je anders bent, en dat je respect verdient door gewoon jezelf te zijn.
Speelperiode: Oktober 2019 t/m januari 2020 Duur: 60 minuten
Credits
Regie: Rob Vriens
Tekst: George Elias Tobal
Spel: Jules van Rijn, Elout Hol, Marike van Weelden
Boekingen via www.stipproducties.nl
Bekijk hieronder alvast een sfeerimpressie van de voorstelling
Helemaal alleen gelaten, voor de deuren van een klooster, vindt een grote bruine beer Robin Hood. Ze voedt hem liefdevol op in een groene wereld zonder grenzen en zonder macht. Een heerlijke eerlijke wereld waar iedereen gelijk is.
Maar eenmaal in de mensenwereld aangekomen, blijkt dat Prins Jan alles behalve eerlijk is. Hij verhoogt elke dag de belastingen zodat hij zelf gelukkiger wordt in zijn met geitenmelk gevulde zwembad. Robin kan deze oneerlijkheid niet langer aanzien en doet er alles
aan om de mensen hun stem en geld terug te geven. Samen met Marian, de dochter van Koning Richard, besluiten ze te vechten tegen Prins Jan. Ze stelen geld van de rijken en geven het terug aan de arme mensen. Samen met hun vrienden verzinnen ze diep in het bos een geweldig plan om Prins Jan van de troon te stoten. Zal dit gaan lukken …? In dit spannende avontuur tonen Robin Hood en zijn vriendelijke struikrovers moed in de strijd voor eerlijkheid en gelijkheid voor iedereen.
Een muzikaal poppenspel met nieuwe muziek van Herman van Veen.
Speelperiode: februari 2020 t/m mei 2020 Duur: 60 minuten
Credits
Regie: Job Raaijmakers
Tekst: Mark Haayema
Dramaturgie: Rob Vriens
Spel: Mark Haayema, Karlijn Koel
Boekingen via www.stipproducties.nl
Bekijk hieronder alvast een sfeerimpressie van de voorstelling
Begin 2019 spelen Theatergroep Kwatta en Theater Gnaffel opnieuw Perenbomen bloeien wit. Perenbomen bloeien wit is gebaseerd op de gelijknamige jeugdroman van Gerbrand Bakker.
Kees: Vroeger speelden we het
Klaas: We hebben het jarenlang gespeeld
Kees: We begonnen altijd buiten, bij de oude beuk
Klaas: De beuk was het startpunt
Kees: Meestal was het Klaas die aftelde
Klaas: Drie, twee, een, af.
De tweeling Klaas en Kees en hun jongere broer Gerson spelen al heel lang ´zwart´: een spel waarbij de belangrijkste regel is dat ze hun ogen niet mogen opendoen. Maar als op een zondagochtend de broers en de hond Daan in het autootje van hun vader stappen, verandert alles in één klap.
Perenbomen bloeien wit is een aangrijpend verhaal, dat door de lichtheid van de taal, naast tragiek, ook humor in zich draagt. Het is de West-Friese nuchterheid van Klaas en Kees, de onhandigheid van vader Gerard, en de aandoenlijkheid van de hond Daan, waardoor deze geschiedenis levensecht, kwetsbaar en onontkoombaar wordt.
Gerbrand Bakker is vooral beroemd vanwege zijn vele malen bekroonde roman Boven is het stil. In 2012 werd Boven is het stil verfilmd. Boven is het stil zette Gerbrand Bakker in één keer op de internationale literaire kaart. Slechts weinigen wisten op dat moment van het bestaan van Perenbomen bloeien wit, de jeugdroman waarmee Gerbrand Bakker in 1999 debuteerde. In 2007 werd Perenbomen bloeien wit opnieuw uitgebracht en met lof ontvangen. Sindsdien is het vele malen herdrukt.
: “Maar Josee Hussaarts legt precies de juiste accenten en voegt daar een flinke dosis visuele humor aan toe. Van de running gag van de achterdeur in het kleine autootje naar het uit elkaar schuiven van de stoelen als er eenmaal een grotere auto is, van vaders tirade tegen Italië en grappen over zoenen. En dat alles met een viertal stoelen. Maar meer nog dan dat maakt de samenwerking met de poppen van Gnaffel deze voorstelling.”
“Met Perenbomen bloeien wit combineren Kwatta en Gnaffel hun specialiteiten, met als resultaat een voorstelling die vele malen beter is dan het boek en die je het liefst meteen nog een keer wilt zien.” (Henri Drost, 30 september 2015)
Lees hier de hele recensie.
De Gelderlander: “In Perenbomen bloeien wit, gebaseerd op de gelijknamige jeugdroman van Gerbrand Bakker, komt het beste van 2 werelden samen: het jeugdtheaterspel van Kwatta en het gebruik van poppen om met een beperkt gezelschap meerdere rollen te vertolken, waarin het Zwolse Gnaffel zich heeft gespecialiseerd.” (Jorg Leijten, 28 september 2015)
Ugenda: “Dit is echt mooier dan een film”, zijn de eerste woorden van tienjarige dochter als de zaallichten aangaan na de voorstelling Perenbomen bloeien wit van Kwatta en Gnaffel. Dan betrekt haar gezicht. “Maar het was wel verdrietig”.
“Het ontroerende hondje Daan, de ziekenverpleger en opa en oma (prachtige poppen van Elout Hol), geven een bepaalde luchtigheid aan het verhaal, die het wel kan gebruiken.” (Miriam van Zelst, 29 september 2015)
Lees hier de hele recensie.
Leeftijd: vanaf 8 jaar Speelperiode: maart en april 2019
Credits: Bewerking en regie: Josee Hussaarts Spel: Joost Dekker, Rogier van Erkel, Leendert de Ridder en Steven Stavast Poppen en coaching popppenspel: Elout Hol Decor: Jacqueline van Eeden Lichtontwerp: Berry Claassen Muziek: Jolle Roelofs Techniek: Hanno Siegers en Jesse Knoop
Door de Theaterkrant is de nieuwste voorstelling van Theater Gnaffel ‘Het Bos Draaft Door’ met vier sterren beoordeeld.
“De persiflage op DWDD graaft dieper dan de talkshow” kopt de Theaterkrant.”Het eerste kwartier lijkt deze familievoorstelling in alles op de populaire talkshow van ons land, met een vaste tafelgast ‘wolf het schaap’. Wanneer de presentator Twan – gespeeld door Joep Onderdelinde – de weg totaal kwijtraakt, blijken onzekerheid en schuldgevoel een grote rol in het onderbewuste van de gevierde presentator te spelen. Het lied ‘Kom, kom uit je kom’ laat niemand onberoerd en gaat over de bubbel waarin we rondjes blijven draaien, niet los kunnen laten om simpelweg lief voor elkaar te zijn!” aldus de Theaterkrant.
Een poëtisch verhaal over moed, steeds opnieuw beginnen en vertrouwen in het leven. Een vertelling van Michael Ende, opnieuw vertelt met weinig woorden en veel poppen.
Het kleine theater waar mevrouw Ophelia haar hele leven lang souffleuse was, wordt gesloten. Waar kan zij nu met al haar woorden nu naar toe? Dan opeens duiken overal schaduwen op die op zoek zijn naar een nieuw huis. Ophelia biedt ze allemaal een plekje in haar kleine handtas en samen beginnen ze een avontuurlijke reis naar nieuwe theaterwerelden tot bijna aan de rand van de wereld.
Credits Tekst & regie: Rob Vriens Spel: Elout Hol, Uta Nawrath, Mirjam Tertilt
Speelperiode Ophelia wordt in de zomer van 2018 gemaakt en zal 14 september in première gaan in Frankfurt en zal spelen in Duitsland in september en november 2018 en maart 2019. In het najaar van 2019 volgt een kleine theatertour in Nederland.
Theater WEI brengt samen met Theater Gnaffel een ode aan de twijfel in haar bewerking van Guus Kuijers ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’. Een fantasievol maar actueel muzikaal circus boordevol poppen voor iedereen vanaf 7 jaar.
De ouders van Mieke zijn al een tijdje dood. Daar heeft ze dus geen last meer van. Ze wonen in een kist in de achtertuin. Aan de overkant van de straat wonen Meneer en Mevrouw T, waar Mieke vaak langsgaat om thee te drinken. Van hen leert ze dat kerstmis betekent dat je moet huilen, dat je van lezen dom wordt en dat bejaarden gestreken moeten worden om de kreukels uit hun huid te krijgen. Mieke begrijpt er niets van. Waarom is dat zo? En wie hebben dat met elkaar afgesproken? Mieke belandt in de ene absurde situatie na de andere, maar de wereld om haar heen is het over een ding roerend eens… Meisje Mieke is gek.
Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt is een voorstelling over een wereld die voor iedereen zo vanzelfsprekend is, maar waarbij meisje Mieke zich durft af te vragen waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Want wie is er nou eigenlijk gek? En wat is normaal?
Regie en bewerking: Shanna Chatterjee Spel: Sanne Maas, Aniek Stokkers, Stefan Hendrikx en Loulou Rhemrev Muziek : Rik Eckhardt Coach poppenspel: Elout Hol Productieleiding: Mirjam Dales Zakelijke leiding: Terra de Groot Decorontwerp: Theo Tienhooven Kostuumontwerp: Dorien de Jonge Auteur boek: Guus Kuijer Fotografie: Jeffrey Tomberg Vormgeving: Kelly de Haan Model: Tess van de Hoef
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een verwilderd meisje dat 300 jaar geleden in de bossen rondom Zwolle werd gevonden. Ze kon niet praten en at alleen voedsel dat ze in de natuur kon vinden. Men noemde haar de Wilde Deerne. Wie was deze ‘Deerne van Zwolle’? Waar kwam ze vandaan en hoe wist ze ruim 17 jaar lang alleen te overleven?
In ‘De Wilde Deerne’ komt het wolfsmeisje van Zwolle tot leven. We zien haar volwassen worden in een bizarre wereld waar alles nieuw en vreemd is. Door haar ontmoetingen met anderen en haar dapperheid vindt ze haar weg en wordt ze volwassen.
Over de angst voor het onbekende, de kracht van humor en de schoonheid van nieuwsgierigheid. Over wonderlijke ontmoetingen met allerlei soorten mensen en wezens. Over het belang van een open blik en verbeelding.
Want de verbeelding van nu is de realiteit van morgen.
De Wilde Deerne is een familievoorstelling voor iedereen van 8 jaar en ouder waarin het verhaal van een wolfsmeisje op boeiende wijze wordt verteld. De productie wordt gemaakt en gedragen door de vele talenten die Zwolle rijk is, in samenwerking met o.a. Theater Gnaffel, De Jonge Honden, Theater de Makkers, TEN Producties en Wim Coster.
Live muziek | Zang | Dans | Theater | Zwolse talenten
Regie: Ko van den Bosch Co regie: Jolmer Versteeg (De Jonge Honden) Co regie en spel: Elout Hol (Theater Gnaffel) Een productie van De Zwolse Stadsproductie
Muziek: Dries Bijlsma en Rob Peters
Speeldata: 11 mei t/m 3 juni 2018 Speelduur: circa 100 minuten Locatie: IJsselhallen Zwolle
Gandhi (10+) gaat niet door
/in Nieuws /door GnaffelMet pijn in ons hart delen we jullie mee dat theatervoorstelling Gandhi (10+) niet doorgaat dit voorjaar. Dit geldt voor zowel de première op 16 & 17 februari als alle overige voorstellingen. De reden hiervoor is dat Elout Hol op korte termijn een zware operatie moet ondergaan en dus niet in staat is om te spelen. Zijn rol is onvervangbaar bij deze voorstelling.
Zoals Gandhi eens zei: “Where there is love there is life”. We zijn dankbaar dat we zoveel liefde om ons heen hebben en hopen op jullie begrip.
Gnaffel introduceert nieuwe voorstelling Gandhi (10+)
/in Nieuws /door GnaffelOnze nieuwste voorstelling Gandhi (10+) gaat over de dertienjarige Charlie, wiens ouders constant ruziemaken. Ze heeft er genoeg van en sluit zich op in haar kamer. Dan verschijnt haar grote idool Gandhi. Samen bedenken ze een plan over hoe Charlie ervoor kan zorgen dat haar ouders een keer écht naar haar luisteren.
De voorstelling is voor veel kinderen herkenbaar, want elk jaar gaan gemiddeld 33.000 echtparen uit elkaar. Maar niet alleen kinderen van gescheiden ouders hebben raakvlak met de voorstelling, tieners in het algemeen hebben vaak het gevoel dat ze niet begrepen worden door hun ouders, net als Charlie. Het gezicht van de ouders staat wel in de luisterstand, maar echt luisteren doen ze niet.
Meer informatie over de voorstelling vind je hier: https://www.gnaffel.nl/voorstellingen/gandhi-8/
De Tunnelkoning 8+
/in Komend seizoen /door GnaffelEen spannend verhaal over een lichtpuntje zijn in een onbekende wereld
Siem is boos! Boos op zijn ouders, omdat zij alleen aan zichzelf denken. Op zijn broer die alles mag. Op zijn hond, omdat ie oud is en doodgaat. Omdat niemand hem begrijpt en hij altijd lastig gevonden wordt. Op een dag bedenkt hij een puik plan. Hij gaat vandaag niet naar school maar springt op de trein richting de grote stad. Dan komt Siem in een magische nieuwe wereld terecht.
In de donkere spoortunnel verdwijnt een raar wezen dat schichtig om zich heen kijkt. Siem besluit er achteraan te gaan en komt terecht in een donker gangen- stelsel. Hier leert hij de Tunnelmensen kennen. Ze zijn net als Siem. Boven de grond was het moeilijk vertoeven en werden ze, net als Siem, niet begrepen. Onder de grond hebben ze een eigen universum gecreëerd zonder oordelen en regels. Siem verovert al snel hun harten met zijn heldere inzichten en zijn sappige verhalen van ‘boven’.
De Tunnelkoning is een verhaal over een stuurse jongen die in de echte wereld als moeilijk wordt bestempeld. De voorstelling gaat over gezien worden, ook als je anders bent, en dat je respect verdient door gewoon jezelf te zijn.
Speelperiode: Oktober 2019 t/m januari 2020
Duur: 60 minuten
Credits
Regie: Rob Vriens
Tekst: George Elias Tobal
Spel: Jules van Rijn, Elout Hol, Marike van Weelden
Boekingen via www.stipproducties.nl
Bekijk hieronder alvast een sfeerimpressie van de voorstelling
Robin Hood 4+
/in Komend seizoen /door GnaffelPrins van de bossen
Helemaal alleen gelaten, voor de deuren van een klooster, vindt een grote bruine beer Robin Hood. Ze voedt hem liefdevol op in een groene wereld zonder grenzen en zonder macht. Een heerlijke eerlijke wereld waar iedereen gelijk is.
Maar eenmaal in de mensenwereld aangekomen, blijkt dat Prins Jan alles behalve eerlijk is. Hij verhoogt elke dag de belastingen zodat hij zelf gelukkiger wordt in zijn met geitenmelk gevulde zwembad. Robin kan deze oneerlijkheid niet langer aanzien en doet er alles
aan om de mensen hun stem en geld terug te geven. Samen met Marian, de dochter van Koning Richard, besluiten ze te vechten tegen Prins Jan. Ze stelen geld van de rijken en geven het terug aan de arme mensen. Samen met hun vrienden verzinnen ze diep in het bos een geweldig plan om Prins Jan van de troon te stoten. Zal dit gaan lukken …? In dit spannende avontuur tonen Robin Hood en zijn vriendelijke struikrovers moed in de strijd voor eerlijkheid en gelijkheid voor iedereen.
Een muzikaal poppenspel met nieuwe muziek van Herman van Veen.
Speelperiode: februari 2020 t/m mei 2020
Duur: 60 minuten
Credits
Regie: Job Raaijmakers
Tekst: Mark Haayema
Dramaturgie: Rob Vriens
Spel: Mark Haayema, Karlijn Koel
Boekingen via www.stipproducties.nl
Bekijk hieronder alvast een sfeerimpressie van de voorstelling
Perenbomen bloeien wit (8+)
/in Schoolvoorstellingen /door GnaffelBegin 2019 spelen Theatergroep Kwatta en Theater Gnaffel opnieuw Perenbomen bloeien wit. Perenbomen bloeien wit is gebaseerd op de gelijknamige jeugdroman van Gerbrand Bakker.
Kees: Vroeger speelden we het
Klaas: We hebben het jarenlang gespeeld
Kees: We begonnen altijd buiten, bij de oude beuk
Klaas: De beuk was het startpunt
Kees: Meestal was het Klaas die aftelde
Klaas: Drie, twee, een, af.
De tweeling Klaas en Kees en hun jongere broer Gerson spelen al heel lang ´zwart´: een spel waarbij de belangrijkste regel is dat ze hun ogen niet mogen opendoen. Maar als op een zondagochtend de broers en de hond Daan in het autootje van hun vader stappen, verandert alles in één klap.
Perenbomen bloeien wit is een aangrijpend verhaal, dat door de lichtheid van de taal, naast tragiek, ook humor in zich draagt. Het is de West-Friese nuchterheid van Klaas en Kees, de onhandigheid van vader Gerard, en de aandoenlijkheid van de hond Daan, waardoor deze geschiedenis levensecht, kwetsbaar en onontkoombaar wordt.
Gerbrand Bakker is vooral beroemd vanwege zijn vele malen bekroonde roman Boven is het stil. In 2012 werd Boven is het stil verfilmd. Boven is het stil zette Gerbrand Bakker in één keer op de internationale literaire kaart. Slechts weinigen wisten op dat moment van het bestaan van Perenbomen bloeien wit, de jeugdroman waarmee Gerbrand Bakker in 1999 debuteerde. In 2007 werd Perenbomen bloeien wit opnieuw uitgebracht en met lof ontvangen. Sindsdien is het vele malen herdrukt.
:
“Maar Josee Hussaarts legt precies de juiste accenten en voegt daar een flinke dosis visuele humor aan toe. Van de running gag van de achterdeur in het kleine autootje naar het uit elkaar schuiven van de stoelen als er eenmaal een grotere auto is, van vaders tirade tegen Italië en grappen over zoenen. En dat alles met een viertal stoelen. Maar meer nog dan dat maakt de samenwerking met de poppen van Gnaffel deze voorstelling.”
“Met Perenbomen bloeien wit combineren Kwatta en Gnaffel hun specialiteiten, met als resultaat een voorstelling die vele malen beter is dan het boek en die je het liefst meteen nog een keer wilt zien.” (Henri Drost, 30 september 2015)
Lees hier de hele recensie.
De Gelderlander:
“In Perenbomen bloeien wit, gebaseerd op de gelijknamige jeugdroman van Gerbrand Bakker, komt het beste van 2 werelden samen: het jeugdtheaterspel van Kwatta en het gebruik van poppen om met een beperkt gezelschap meerdere rollen te vertolken, waarin het Zwolse Gnaffel zich heeft gespecialiseerd.” (Jorg Leijten, 28 september 2015)
Ugenda:
“Dit is echt mooier dan een film”, zijn de eerste woorden van tienjarige dochter als de zaallichten aangaan na de voorstelling Perenbomen bloeien wit van Kwatta en Gnaffel. Dan betrekt haar gezicht. “Maar het was wel verdrietig”.
“Het ontroerende hondje Daan, de ziekenverpleger en opa en oma (prachtige poppen van Elout Hol), geven een bepaalde luchtigheid aan het verhaal, die het wel kan gebruiken.” (Miriam van Zelst, 29 september 2015)
Lees hier de hele recensie.
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelperiode: maart en april 2019
Credits:
Bewerking en regie: Josee Hussaarts
Spel: Joost Dekker, Rogier van Erkel, Leendert de Ridder en Steven Stavast
Poppen en coaching popppenspel: Elout Hol
Decor: Jacqueline van Eeden
Lichtontwerp: Berry Claassen
Muziek: Jolle Roelofs
Techniek: Hanno Siegers en Jesse Knoop
Vier sterren voor nieuwste productie ‘Het Bos Draaft Door’
/in Nieuws /door GnaffelDoor de Theaterkrant is de nieuwste voorstelling van Theater Gnaffel ‘Het Bos Draaft Door’ met vier sterren beoordeeld.
“De persiflage op DWDD graaft dieper dan de talkshow” kopt de Theaterkrant.”Het eerste kwartier lijkt deze familievoorstelling in alles op de populaire talkshow van ons land, met een vaste tafelgast ‘wolf het schaap’. Wanneer de presentator Twan – gespeeld door Joep Onderdelinde – de weg totaal kwijtraakt, blijken onzekerheid en schuldgevoel een grote rol in het onderbewuste van de gevierde presentator te spelen. Het lied ‘Kom, kom uit je kom’ laat niemand onberoerd en gaat over de bubbel waarin we rondjes blijven draaien, niet los kunnen laten om simpelweg lief voor elkaar te zijn!” aldus de Theaterkrant.
Foto: Erik Franssen
OPHELIA 6+
/in Voorstellingen /door GnaffelEen poëtisch verhaal over moed, steeds opnieuw beginnen en vertrouwen in het leven. Een vertelling van Michael Ende, opnieuw vertelt met weinig woorden en veel poppen.
Het kleine theater waar mevrouw Ophelia haar hele leven lang souffleuse was, wordt gesloten. Waar kan zij nu met al haar woorden nu naar toe? Dan opeens duiken overal schaduwen op die op zoek zijn naar een nieuw huis. Ophelia biedt ze allemaal een plekje in haar kleine handtas en samen beginnen ze een avontuurlijke reis naar nieuwe theaterwerelden tot bijna aan de rand van de wereld.
Credits
Tekst & regie: Rob Vriens
Spel: Elout Hol, Uta Nawrath, Mirjam Tertilt
Speelperiode
Ophelia wordt in de zomer van 2018 gemaakt en zal 14 september in première gaan in Frankfurt en zal spelen in Duitsland in september en november 2018 en maart 2019. In het najaar van 2019 volgt een kleine theatertour in Nederland.
Een coproductie met Theaterhuis Frankfurt
Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt (7+)
/in Komend seizoen /door GnaffelTheater WEI brengt samen met Theater Gnaffel een ode aan de twijfel in haar bewerking van Guus Kuijers ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’. Een fantasievol maar actueel muzikaal circus boordevol poppen voor iedereen vanaf 7 jaar.
De ouders van Mieke zijn al een tijdje dood. Daar heeft ze dus geen last meer van. Ze wonen in een kist in de achtertuin. Aan de overkant van de straat wonen Meneer en Mevrouw T, waar Mieke vaak langsgaat om thee te drinken. Van hen leert ze dat kerstmis betekent dat je moet huilen, dat je van lezen dom wordt en dat bejaarden gestreken moeten worden om de kreukels uit hun huid te krijgen. Mieke begrijpt er niets van. Waarom is dat zo? En wie hebben dat met elkaar afgesproken? Mieke belandt in de ene absurde situatie na de andere, maar de wereld om haar heen is het over een ding roerend eens… Meisje Mieke is gek.
Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt is een voorstelling over een wereld die voor iedereen zo vanzelfsprekend is, maar waarbij meisje Mieke zich durft af te vragen waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Want wie is er nou eigenlijk gek? En wat is normaal?
Regie en bewerking: Shanna Chatterjee
Spel: Sanne Maas, Aniek Stokkers, Stefan Hendrikx en Loulou Rhemrev
Muziek : Rik Eckhardt
Coach poppenspel: Elout Hol
Productieleiding: Mirjam Dales
Zakelijke leiding: Terra de Groot
Decorontwerp: Theo Tienhooven
Kostuumontwerp: Dorien de Jonge
Auteur boek: Guus Kuijer
Fotografie: Jeffrey Tomberg
Vormgeving: Kelly de Haan
Model: Tess van de Hoef
De Wilde Deerne in het nieuws
/in Nieuws /door GnaffelEen greep uit de online artikelen over De Wilde Deerne
Klik op de afbeelding voor het hele artikel
WeblogZwolle – 21 mei 2018
De Peperbus – 16 mei 2018

De Volkskrant – 14 mei 2018
De Stentor – 12 mei 2018
Theaterkrant – 12 mei 2018
De Wilde Deerne (8+)
/in Archief voorstellingen /door GnaffelMuziektheaterspektakel De Wilde Deerne in samenwerking met De Zwolse Stadsproductie
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een verwilderd meisje dat 300 jaar geleden in de bossen rondom Zwolle werd gevonden. Ze kon niet praten en at alleen voedsel dat ze in de natuur kon vinden. Men noemde haar de Wilde Deerne. Wie was deze ‘Deerne van Zwolle’? Waar kwam ze vandaan en hoe wist ze ruim 17 jaar lang alleen te overleven?
In ‘De Wilde Deerne’ komt het wolfsmeisje van Zwolle tot leven. We zien haar volwassen worden in een bizarre wereld waar alles nieuw en vreemd is. Door haar ontmoetingen met anderen en haar dapperheid vindt ze haar weg en wordt ze volwassen.
Over de angst voor het onbekende, de kracht van humor en de schoonheid van nieuwsgierigheid. Over wonderlijke ontmoetingen met allerlei soorten mensen en wezens. Over het belang van een open blik en verbeelding.
Want de verbeelding van nu is de realiteit van morgen.
De Wilde Deerne is een familievoorstelling voor iedereen van 8 jaar en ouder waarin het verhaal van een wolfsmeisje op boeiende wijze wordt verteld. De productie wordt gemaakt en gedragen door de vele talenten die Zwolle rijk is, in samenwerking met o.a. Theater Gnaffel, De Jonge Honden, Theater de Makkers, TEN Producties en Wim Coster.
Live muziek | Zang | Dans | Theater | Zwolse talenten
Regie: Ko van den Bosch
Co regie: Jolmer Versteeg (De Jonge Honden)
Co regie en spel: Elout Hol (Theater Gnaffel)
Een productie van De Zwolse Stadsproductie
Muziek: Dries Bijlsma en Rob Peters
Speeldata: 11 mei t/m 3 juni 2018
Speelduur: circa 100 minuten
Locatie: IJsselhallen Zwolle
Kaarten: kaartverkoop loopt via de website van De Wilde Deerne