Een week van De Makkers (Yuna Linda en Fieke van der Panne)

Inmiddels zijn wij alweer bijna 4 maanden bezig met het Jonge Makers traject bij Theater Gnaffel. ‘De Makkers’ begint steeds meer vorm te krijgen en er liggen mooie plannen klaar. Maar hoe ziet onze week er nou eigenlijk uit? We willen je graag een kijkje in de keuken geven van een doorsnee week.

Maandag
9:00 uur start onze werkdag. De ochtend beginnen we met een kop koffie en het doorspreken van vorige week. To do lijstjes zijn niet meer weg te denken, en al snel beginnen we met het eerste punt. Ditmaal was dat met een gesprek voor het Bevrijdingsfestival van aankomend jaar. Na het gesprek zijn we verder gegaan met het uitwerken van onze plannen voor dit jaar. We zijn wat meer ingegaan op de inhoud van ideeën die we al eerder hadden gemaakt. Om 15:30 uur hadden we een afspraak met FabriekFanatiek die druk bezig is met onze huisstijl en website. We hebben een fotoshoot gehad en zij hebben hun ideeën aan ons voorgelegd, waar wij helemaal blij van werden….!

Dinsdag
9:00 uur en onze werkdag is weer begonnen! Vanmorgen zeiden we nog tegen elkaar op de fiets dat we echt in onze handjes mogen knijpen met het werk wat we nu doen. Elke dag gaan we met plezier naar DOAS toe. Vandaag zijn we een hele dag op kantoor aan het werk. Naast de plannen voor dit jaar moeten we ons natuurlijk ook richten op het jaar na het traject. We schrijven, denken, typen, praten, schrijven weer, krassen weer door, denken, praten etc. Ook hebben we huiswerk meegekregen van Jeannette Eygenraam. Jeannette helpt ons bij het ontwikkelen van het beleidsplan. Haar opdracht was om ons beleidsplan nog meer aan te scherpen en de aanwijzingen die zij heeft gegeven in de vorige bijeenkomst erin te verwerken.

Woensdag & donderdag
06:15 uur. Wekker gaat! Deze dagen zijn de Makkers in Amsterdam te vinden. We geven twee dagen workshops op het Sweelinck College voor Gebied B. Dit is een mooie kans om alles wat we geleerd hebben tijdens de cursus ‘filosoferen met kinderen’ toe te kunnen passen bij deze leerlingen. Het thema waarmee we deze dagen gaan werken is: cijfer & geluk.

Vrijdag
9:00 uur starten we weer met een bak koffie in DOAS. We bespreken door wat er vandaag moet gebeuren en maken weer een lijstje. In de ochtend zijn we bezig met het schrijven van teksten voor de website.
12:30 uur…lunch!
Na de lunch lezen we nog eenmaal de teksten door en daarna gaan we aan de slag met het maken van een begroting voor het jaar 2016/2017. Wat een cijferwerk is dat! Langzamerhand worden deze theatermakers ook steeds meer Excel experts. Dat hadden we 4 jaar geleden niet gedacht.

Zaterdag
Deze dag staat altijd in het teken van de Kofferbak. Dit zijn de workshops die we geven aan kinderen van 5 tot 12 jaar.
En daarna…..echt even weekend, zodat we maandag weer met nieuwe en frisse moed aan de slag kunnen gaan!