Hoe gaat het nu met Gnaffel?

Ik krijg de vraag vaak gesteld. Op het schoolplein, de tennisbaan, in de supermarkt. Ik merk dat veel mensen meeleven met de Zwolse cultuursector en aangeven de (Gnaffel) voorstellingen te missen. Sinds kort mogen we weer voor kleine groepen spelen. Dat is fijn, maar het is lastig je aan de wisselende richtlijnen te houden. Het maakt het plannen moeilijk en vraagt om veel adhoc keuzes.

Maar om bovenstaande vraag te beantwoorden, het gaat goed met Gnaffel. Dorret, Nicolette en ik spreken elkaar wekelijks via zoom en werken achter de schermen door. De repetities voor ‘Oma, mag ik mijn pop terug?’ zijn gestart. Zaterdag en zondag 6 en 7 februari 2021 gaat deze voorstelling in reprise in de Zwolse Theaters waarna een landelijke tour volgt. Sanne van Dijk, Elout Hol en Noralie Jansen spelen in deze grappige en ontroerende voorstelling over Fien en haar oma gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Haayema.

Oma, mag ik mijn pop terug?
Ik verheug me enorm op ‘Oma, mag ik mijn pop terug?’. In 2015 heb ik deze voorstelling niet gezien en na het horen van de enthousiaste verhalen en het lezen van de lovende recensies, kan ik niet wachten op de première. Een reprise betekent niet dat alle plannen van 2015 uit de kast worden getrokken en we kunnen gaan knippen-plakken. Afgelopen week heb ik een nieuw PR plan versie 2.0 geschreven en ligt er een planning op tafel om mee te starten.

Subsidies en financiële zekerheid
Financieel voelt de culturele sector als een wiebelende wipwap, die je soms hoog doet opveren maar je ook hard kan laten vallen. Het zorgt ervoor dat je moeilijk plannen kan maken voor de toekomst. Constant moet je subsidies aanvragen, verantwoorden, begroten en weer aanpassen. Maar het Gnaffelteam is niet voor één gat te vangen en met Nicolette, zakelijk leider, aan boord heb ik er alle vertrouwen in dat de Gnaffelboot blijft drijven en dat we de komende tijd mooie voorstellingen gaan maken voor kleine helden die groots zijn. Dat is immers onze missie.

De eerste keer dat we weer gaan spelen is woensdag 9 december 2020 in Perron 3 in Rosmalen, dan spelen we VAN MIJ (4+). De speellijst van ‘Oma, mag ik mijn pop terug?’ staat op de website.

Ik hoop jullie binnenkort weer in de theaters te zien.

Jolanda Koopman – PR en Marketing