Premières in aantocht!

Eind september presenteren we twee nieuwe voorstellingen, namelijk Oma, mag ik mijn pop terug? en in samenwerking met Theatergroep Kwatta Perenbomen bloeien wit.

Oma, mag ik mijn pop terug? (6+)
Oma, mag ik mijn pop terug?
is een grappige en ontroerende voorstelling over Fien en haar oma, gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Haayema. Er zijn zoveel dingen die we niet mogen vergeten, maar wat als oma het allemaal niet meer kan onthouden? Het premièreweekend vindt plaats op 19 en 20 september in Theater Odeon te Zwolle. Het is nog mogelijk om kaarten te bestellen voor deze voorstellingen, via deze link. Voorafgaand aan de voorstellingen zijn er verschillende activiteiten in de foyer, beide dagen vanaf 13.30 uur. Zaterdag wordt er door oma’s voorgelezen uit het boek en zijn er verschillende spelletjes te doen. Zondag kun je deelnemen aan het speciale Oma, mag ik mijn pop terug?-memoryspel.

Ook zijn er op beide dagen vanaf half 2 activiteiten van Alzheimer Nederland in de foyer, in verband met de Wereld Alzheimerdag die jaarlijks op 21 september plaatsvindt. Met deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor alles wat met dementie te maken heeft. Op zaterdag 19 september wordt inzicht gegeven in de stand van zaken van het wetenschappelijk onderzoek wat op dementie gericht is. Op zondag 20 september is er aandacht voor het Alzheimercafé. Het gespreksonderwerp is een korte verhandeling over schilderkunst. Er wordt de verbinding gelegd met wat dementie is, gevolgd door vragen en gesprek volgens het format van het Alzheimercafé. Tevens is er om 14.30 uur voor wie de voorstelling niet bijwoont een Alzheimercafé tot 15.15 uur. De activiteiten van Alzheimer Nederland zijn vrij toegankelijk.

Perenbomen bloeien wit (8+)
De voorstelling Perenbomen bloeien wit is gebaseerd op de gelijknamige jeugdroman van Gerbrand Bakker. Als de tweeling Klaas en Kees en hun jongere broer Gerson op een zondagochtend samen met hun vader en de hond Daan in de auto stappen, verandert alles in één klap. Op zondag 27 september om 14.30 uur is de Zwolse première in Theater Odeon. Op zaterdag 26 september om 19.30 uur is in Nijmegen de première.

Na de premières gaan beide voorstellingen op tournee langs theaters in Nederland. De speellijsten zijn te vinden op onze website.