Stadsfestival Zwolle

Van vrijdag 2 t/m zondag 4 september 2016 is de vijfde editie van het Stadsfestival in Zwolle. Het Stadsfestival is een meerdaags festival vol muziek, dans en theater, dat zich afspeelt op en rond de stadsgrachten van de stad. Natuurlijk ontbreekt Gnaffel hierbij niet!

Pekel & Co.
Dit jaar spelen we op het Stadsfestival de voorstelling Pekel & Co. (6+). Iemand heeft het meisje Vlinder uit de gracht gered. Dan wordt ze aangesproken door Pekel, een pop met rood haar en puntoren, de aanvoerder van de poppenfamilie van Baas Aaron. De poppen halen Vlinder over mee op reis te gaan met hun voorstelling. Er ontstaat tussen hen een hechte vriendschap. Maar de verbitterde poppenspeler behandelt Vlinder slecht. Daarom besluit ze, met pijn in haar hart, de familie te verlaten. Maar kunnen de poppen haar laten gaan?

Data en tijden:
2 september: 20.00 uur
3 september: 12.00, 15.00 & 19.00 uur
4 september: 12.00 & 15.00
Locatie: Hoek Pletterstraat, Diezenpoortenbrug

Bestel hier je kaarten!

Let op: de voorstelling speelt buiten. Hou rekening met de weersverwachting en pas je kleding daar op aan. 

Theater de Makkers – Kunnen we even praten? 
Sinds september 2015 heeft Theater de Makkers een talentontwikkelingstraject voor nieuwe makers gevolgd bij Theater Gnaffel, gesubsidieerd door de provincie Overijssel. Ook Theater de Makkers is met een voorstelling te zien op het Stadsfestival. Deze voorstelling is eveneens de afsluiter van het traject.

Theater de Makkers bestaat uit twee jonge bevlogen theatermakers met een nieuwsgierigheid naar de verhalen achter de mens. Met hun gele caravan hebben zij in de binnenstad van Zwolle een plek gecreëerd om daar mensen te ontmoeten en hun verhalen te horen.

In Kunnen we even praten? neemt Theater de Makkers je op theatrale wijze mee in hun sociale experiment en hun zoektocht. Echt contact maken, een echt gesprek voeren. Hoe moet dat eigenlijk? Ga je mee ont-moeten?

Data en tijden:
2 september: 18.45 & 20.45 uur
3 september: 15.15, 18.45 & 20.45 uur
4 september: 13.15 & 15.15 uur
Startlocatie: Rodetorenplein

Klik hier om kaarten te bestellen voor Theater de Makkers!