BankGiro Loterij Theaterweekend Zwolle

Het derde weekend van januari is het BankGiro Loterij Theaterweekend en ademt Nederland theater. Ruim 60 theaters bieden voorstellingen aan voor slechts € 10 en jeugdvoorstellingen voor € 5. Ook de Zwolse Theaters nemen hieraan deel! Eén dag van het weekend in Zwolle wordt ingevuld door de Zwolse producerende theatergezelschappen van het Theaterpakt, bestaande uit The Young Ones, De Jonge Honden, het Kameroperahuis en Theater Gnaffel.

Zaterdag 21 januari van 10.30 tot 18.00 uur presenteert het Theaterpakt een goed gevulde dag met voorstellingen om te kijken, workshops om te beleven en open repetities voor een kijkje in de keuken. De presentaties en workshops zijn te bezoeken in een aaneenschakeling, als een route door Theater Odeon. De Zwolse gezelschappen, Theater Gnaffel, The Young Ones, Kameroperahuis, De Jonge Honden en De Makkers, heten u welkom! Het programma is gratis toegankelijk.

Een greep uit het programma
Het Kameroperahuis duikt op met Pop up muziektheaterscenes en biedt workshops zang en theater. The Young Ones houdt een open repetitie van Cirque de la Decadence. Bij de Jonge Honden spelen ze scenes uit het theaterspektakel over de IJssellinie en De Makkers doen onder andere een presentatie van de voorstelling Kunnen we even praten, die ze ook op het Stadsfestival speelden. Van Theater Gnaffel is er een voorleessessie. Om 12.00, 13.30 en 15.00 uur leest Mark Haayema voor uit zijn boek Oma, mag ik mijn pop terug?.

Gnaffel speelt hiernaast ook nog de voorstelling Joep! om 11.00 uur. Joep! is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en is een vrolijke, muzikale voorstelling met poppen, over luisteren, stotteren, dansende wolken en eigenzinnige dieren. De toegang hiervoor bedraagt 5 euro per persoon. Kaartjes zijn hier te bestellen!

Kom lekker vroeg en laat je een hele dag verrassen en meenemen door de theatergroepen van Zwolle!
De Jonge Honden – Kameroperahuis- Theater Gnaffel – The Young Ones – De Makkers

Bekijk op de website van de Zwolse Theaters het hele programma van het Theaterweekend. En kijk hier voor meer informatie over de dag van het Theaterpakt.