Meisje Loos (6+)

Een tragedie over angst, keuzes maken en onvoorwaardelijke liefde

Meisje Loos is het hartverscheurende verhaal van een meisje dat uitvaart op zee. Heel veel jaren geleden, toen de kruiden nog per boot uit Indië kwamen en de mannen nog pruiken droegen en de woeste zeeën bevoeren. De vrouwen bleven thuis, wachtend tot hun mannen veilig terugkwamen. Maar de schepen kwamen niet altijd veilig terug aan wal.

Elsje woont alleen met haar moeder. Haar vader is op zee. Ze mist hem en zijn kriebelende baard en besluit hem te gaan zoeken. Verkleed als matroos gaat Elsje aan boord van een groot schip, de zee op! Zal ze haar vader vinden? En zal ze haar moeder ooit nog knuffelen?  Kom aan boord en laat je meeslepen in dit avontuur!

Voor iedereen vanaf 6 jaar, gebaseerd op het oude kinderliedje Daar was laatst een meisje loos. Met live muziek, mooie poppen en jong talent.

Meisje Loos is te zien op het Stadsfestival Zwolle, van 3 t/m 6 september.

**** op de Theaterkrant, door Richard Stuivenberg :
“Gelukkig weten Gerwin Groote en Willemijn de Jonge, de twee acteurs in Meisje Loos, ons al snel te verwarmen. Met behulp van de bekende levensgrote Gnaffelpoppen vertellen ze op energieke wijze het verhaal van het meisje Elsje dat op zoek gaat naar haar vader, zich verkleedt als jongen en aanmonstert op een schip.” (…) “Bij Gnaffel verdwijnt de acteur namelijk niet in de pop, maar hij/zij gaat er een dialoog mee aan, een beetje zoals een buikspreker dat doet, al is de theatrale truc hier volledig zichtbaar. Wie het goed doet, weet een perfecte illusie te creëren van een levend personage. En Groote en De Jonge doen het uitstekend.”
Lees hier de hele recensie.

Data en tijden:
Do 3-9 17.00 en 20.15 uur
Vr 4-9 17.00 en 20.15 uur
Za 5-9 11.00, 14.15 en 17.00 uur
Zo 6-9 11.00 en 14.15 uur

Credits:
Concept: Gerwin Groote
Tekst: Bouke Oldenhof
Regie: Jawi Bakker
Regieassistent: Yuna Linde
Spel & zang: Gerwin Groote en Willemijn de Jonge
Vormgeving poppen en coaching poppenspel: Elout Hol
Slagwerk: Martin Geessinck
Productieleiding: Arlette Beld
Techniek: Valentijn van der Mieden en Gerran Kroes
Fotografie: Ron Greve
Grafisch ontwerp: Gravue.nl