Voorstellingen

Oma, mag ik mijn pop terug? (6+)

Een grappige en ontroerende voorstelling over Fien en haar oma…

VAN MIJ (4+)

VAN MIJ (4+) is een voorstelling gebaseerd op het boek 'Hou…

Robin Hood (4+)

Tournee vanaf januari 2022 Iedereen kent het verhaal van Robin…
theater Pluk van de Petteflet

Pluk van de Petteflet (4+)

Wie kent Pluk met zijn rode kraanwagentje nu niet?! Een prachtige…
OVER GNAFFEL

Wij geloven in kinderen en hun verbeeldingskracht
Theater Gnaffel maakt voorstellingen voor kinderen van vier t/m veertien jaar en hun familie. In theaters, op scholen, op festivals en in concertzalen. De voorstellingen zijn geïnspireerd en gebaseerd op de belevingswereld van kinderen: in verwondering over het leven, nieuwsgierig, nog onbevangen en tegelijkertijd aan het zoeken naar hun eigen plek in het leven.

Familievoorstellingen
Kinderen en volwassenen worden meegenomen naar een andere werkelijkheid. De voorstellingen vertrekken vanuit de leefwereld van het kind en doen een groot beroep op fantasie, verwondering en verbeelding van kinderen en volwassenen. Volwassenen genieten van de diepere lagen van de voorstellingen, daarom zijn het echte familievoorstellingen.

Poppen als gelijkwaardige personages
Gnaffel vertelt verhalen die er toe doen. Authentiek in de wijze van presenteren met de tot de verbeelding sprekende poppen die als gelijkwaardige personages hun rollen spelen. Verhalen die verteld moeten worden, omdat ze urgent zijn. Verhalen die poppen nodig hebben om verteld te worden, want ze zijn niet altijd makkelijk.

Verhalen van kleine helden die groots zijn
De voorstellingen van Gnaffel gaan over kinderen die vragen stellen over het leven, die niet zomaar de wereld accepteren zoals zij die tegenkomen. Kinderen die niet klakkeloos de regels en keuzes van anderen volgen, maar de passie en het lef hebben om hun eigen pad te vinden/zoeken. Die zoeken naar betekenis en erkenning. Kinderen die soms moeten overleven en hierbij gebruik maken van hun verbeeldingskracht en moed.

Wij vertellen verhalen over:

Wat is jouw plek, waar ben je thuis, hoe maakbaar is je eigen lot en waar geloof je in. Over familie, opkomen voor je naasten en over de weg van kind naar volwassenheid. Voorstellingen die laten zien hoe je verder kunt komen op de weg naar wie je bent, welke reis je aflegt in het leven en over het lef hebben om je vleugels uit te slaan, te vliegen. Om een nieuwe, nog onbekende wereld te ontdekken en omarmen.

Een ode aan de buitenbeentjes
Wij willen de verhalen van kwetsbare, imperfecte en soms onopvallende mensen een podium geven. Hun verhalen laten je zien dat iedereen er toe doet. Want als je gezien wordt dan groei je. Een ode aan de kwetsbaarheid, aan alle buitenbeentjes, aan hen die onopgemerkt zijn. Wij moedigen je aan het lef te hebben imperfect te zijn en je kwetsbaarheid te laten zien. Om jezelf en anderen met mededogen/compassie te benaderen en verbinding te zoeken door authentiek te zijn. Wat wij nodig hebben is samenwerken, delen en empathie.