VAN MIJ (4+)

Theater Gnaffel komt in seizoen 2020/2021 met de nieuwe kleutervoorstelling VAN MIJ (4+), een voorstelling gebaseerd op het boek Hou van mij, met gedichten van jeugdboekenschrijver, dichter en tekenaar Ted van Lieshout.

Op een eiland midden in een groot meer staat een bont huisje gebouwd van instrumenten, gereedschap, kleren en vooral heel veel speelgoed en snoep. Een soort Hans en Grietje-huisje waarbij je zin krijgt alles aan te raken of op te eten.
Op een bankje voor het huisje zitten een kind, een moeder en een opa. Ze glimlachen, heel breed. Het leven is goed, ze zijn tevreden.

Buigen van Ted van Lieshout

Verleden, Nu en de Toekomst
De jongen is de toekomst, dat wat nog komt. Hij heeft dromen die wil hij vervullen. De vrouw is het nu, dat wat er is. Zij heeft bezigheden die wil ze voortzetten. De oude man is het verleden, dat wat geweest is. Hij heeft herinneringen die wil hij behouden.

Wat is voor wie?
Iedereen heeft op het eiland zijn eigen stukje, zijn eigen spullen. Maar door de plotselinge komst van vreemde objecten die komen aanspoelen ontstaat een dilemma. Tussen hen drieën maar vooral binnen henzelf. Voor wie zijn die dingen? Wie mag het hebben en waarom? Ballen waar iets in zit maar die niet open kunnen, pakjes die niet meer zijn dan eindeloos pakpapier, flessen die echt niet open kunnen. Wat is het nou?

Geven en nemen
Op een kleurrijke en speelse manier wil VAN MIJ haar jonge publiek een beeld geven van wat geven en nemen, hebben en houden en delen en vermenigvuldigen inhoudt. VAN MIJ gaat over een wereld die uit meer bestaat dan jij alleen. Harmonie is het streven, delen het doel.

Theater Gnaffel
Theater Gnaffel vertelt verhalen die er toe doen, met levensgrote poppen als gelijkwaardige acteurs. Voor kleine helden die groots zijn. De voorstelling is gebaseerd op het boek Hou van mij, met bijna alle gedichten en illustraties van jeugdboekenschrijver, dichter en tekenaar Ted van Lieshout, die alle grote jeugdliteratuurprijzen op zijn naam heeft staan.

Credits
Regie: Rob Vriens
Spel: Sam Galgenbeld, Mirjam Stolwijk en Elout Hol
Poppen: Elout Hol
Decorontwerp: Marieke van Veen
Decorbouw: Valentijn van der Mieden
Kostuums: Dorien de Jonge
Lichtontwerp: Berry Claassen
Techniek: Valentijn van der Mieden

Speeldata
Zwolse Theaters – 19 september – 14.00 uur – PREMIERE
Zwolse Theaters – 20 september – 14.00 uur
Stadsschouwburg Groningen – 11 oktober – 14.30 uur
Kumulus Maastricht – 13 december
Theater Rotterdam Schouwburg – 10 januari – 15.00 uur
Meervaart Amsterdam – 17 januari – 14.00 uur

Schoolvoorstelling op maandag 21 september 2020
Op maandag 21 september wordt VAN MIJ speciaal voor scholen gespeeld in Schouwburg Odeon in Zwolle. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mette Bunskoek via Mette@gnaffel.nl

Educatiemateriaal
Er is voorafgaand aan de voorstelling een lesbrief beschikbaar waarin poëzie en het thema van de voorstelling centraal staan.